Julkaistu: 21.7.2022

Tämän tiedon on tuottanut ELY-keskus

Sinilevää on havaittu aiempaa enemmän Pirkanmaalla

Pirkanmaalla tehtiin viikolla 29 edellisviikkoa enemmän sinilevähavaintoja. Vähän sinilevää havaittiin kuluvalla viikolla Herrasen uimarannalla sekä laivarannassa Virroilla, Tampereella Näsijärven Elianderin ja Rauhaniemen uimarannoilla sekä Pyhäjärven Pyynikin uimarannalla, Sastamalan Houhajärvessä ja Valkeakoskella Vanajavedessä Sääksmäen siltojen kohdalla. Runsaasti sinilevää havaittiin Kangasalan Kirkkojärvellä. Tällä viikolla havaintotietoja ei saatu Nokialta, Hämeenkyröstä, Ikaalisista, Vesilahdelta, Kihniöstä, Parkanosta ja Pälkäneeltä.

Kansalaishavaintoja sinilevästä JärviWiki- ja Vesi.fi-verkkopalveluihin on kirjattu viimeisen viikon aikana Kihniön Nerkoonjärveltä, Vesilahden Heinälahdelta, Tampereen Olkahisista ja Hämeenkyrön Mahnalanselkä–Kirkkojärveltä.

Tampereen kaupungin ylläpitämään uimarantojen lämpötila- ja leväpalveluun on kuluvalla viikolla kirjattu havaintoja vähäisestä määrästä sinilevää Halimasjärvestä, Kämmenniemestä, Viitapohjasta, Kaukajärven saunarannalta, Kaupinojalta ja Lahdesjärveltä.

Tampereen kaupunki tiedottaa uimavesien lämpötiloista ja vedenlaadusta verkossa osoitteessa https://www.tampere.fi/liikunta/liikuntapaikat/uimaveden-laatu/uimarantojen-veden-laatu.

Järvivedet hieman viileämpiä kuin normaalisti

Pintaveden lämpötilat 20.7. Virtain Kitusjärvessä, Längelmäveden Kaivannossa sekä Näsijärven Kyrönlahdessa olivat 1,5–1,9 astetta alempia pitkäaikaiskeskiarvoon verrattuna.

Lisätietoja

Pirkanmaan ELY-keskus
Ylitarkastaja Anu Peltonen, puh. 0295 036 367 anu.peltonen(at)ely-keskus.fi

Linkit

·     Havaintolähetin käyttöohje (ely-keskus.fi)

·     Havaintolähetti-palvelu kansalaishavainnoille (JärviWiki)

·     Pintavesien lämpötilatilanne (Vesi.fi)

·     Pirkanmaan levätilanne ja havaintopaikat, viranomaisseuranta (JärviWiki)

·     Tampereen uimavesien vedenlaadun karttapalvelu

·     Usein kysyttyä sinilevästä (Ympäristö.fi)

·     Valtakunnallinen sinilevätilanne, viranomais- ja kansalaishavainnot (Vesi.fi)

Kuva: Tampereen Kaupinojan uimapaikalla on havaittu vähän sinilevää.