Julkaistu: 30.6.2022

Tämän tiedon on tuottanut Suomen ympäristökeskus

Vesistökunnostuksesta iso tietopaketti Vesi.fi:ssä

Vesi.fi:ssä on avautunut uusi laaja teemasivu vesistöjen kunnostamisesta. Sivusto antaa tietoa kunnostuksen mahdollisuuksista, menetelmistä ja toteuttamisesta. Sieltä voi myös löytää yhteistyökumppanin kunnostushankkeeseen.

Kiinnostaako lähijärven tai virtaveden kunnostaminen? Haluatko osallistua kunnostustalkoisiin tai panna kunnostushankkeen alulle? Vesi.fi:n uusi teemasivu Vesistökunnostus tarjoaa tietoa ja vinkkejä kaikille vesistökunnostuksesta kiinnostuneille.

Teemasivu auttaa kunnostushankkeen toteuttamisessa. Se kertoo kunnostuksen suunnittelusta ja tarvittavista luvista sekä esittelee vaihe vaiheelta, miten kunnostuksessa edetään. Sivuston kautta pääset myös tutustumaan kunnostuksen rahoitusmahdollisuuksiin sekä erilaisiin kunnostusmenetelmiin.

Teemasivu ja sen linkit sisältävät kaiken sen aineiston, jota vesistökunnostuksen tiimoilta on aiemmin ollut ymparisto.fi-sivuilla – nyt päivitettynä ja uudistettuna, helppokäyttöisessä paketissa.

Kunnostetaan yhdessä!

Vesistön kunnostaminen onnistuu parhaiten porukalla. Teemasivu neuvoo, miten paikallinen yhteistyö käynnistetään ja mitä tahoja kannattaa kytkeä hankkeeseen mukaan. Sivulta löytyy myös vinkkejä paikalliseen tiedottamiseen.

Valtakunnallinen vesistökunnostusverkosto tarjoaa laajan yhteistyöfoorumin kaikille vesistökunnostajille. Se välittää tietoa ja kokemuksia kunnostushankkeista sekä järjestää kaikille avoimia tapahtumia. Vesistökunnostus-teemasivu esittelee Vesistökunnostus-verkoston toimintaa ja osallistumismahdollisuuksia. Sen kautta pääset tutustumaan myös Vesistökunnostusverkoston uutiskirjeisiin ja tilaamaan kirjeen itsellesi.

Löydä yhteistyökumppani

Teemasivulla on kätevä työkalu, jonka avulla voi hakea paikallisia yhteistyökumppaneita kaikkialta Suomesta. Sieltä löytyvät maakunnittain koottuina muun muassa kalatalousalueet ja vesiensuojeluyhdistykset sekä alueen kunnostusosaajat, kuten ELY-keskukset, ympäristöyhdistykset ja monet muut tahot. Valtakunnallisista toimijoista on laadittu oma listansa.

Vesistön kunnostaminen kannattaa!

Tutustu Vesistökunnostus-teemasivuun