Julkaistu: 3.8.2023

Tämän tiedon on tuottanut ELY-keskus

Sinilevähavainnot ovat vähentyneet viime viikosta Pirkanmaalla

Pirkanmaan järvien sinilevätilanne jatkuu edelleen maltillisena. Tällä viikolla runsaasti sinilevää on havaittu Kangasalan Kirkkojärvessä ja vähän sinilevää Pyhäjärven Lehtiniemessä Nokialla sekä Vanajavedessä Sääksmäen sillan kohdalla Valkeakoskella. Kansalaishavaintoja sinilevästä Järvi-meriwiki- ja Vesi.fi-verkkopalveluihin on kirjattu tämän viikon aikana Mäyhäjärveltä ja Vanajaveden Mattisenlahdelta. Järvi-meriwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden keskimääräistä vähemmän.

” Yleensä elokuu on sinilevien suosikkiaikaa. Viileät säät ovat hillinneet levien esiintymistä. Toki tilanne voi muuttua nopeastikin”, kertoo ylitarkastaja Anu Peltonen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Tampereen uimarannoilla ei levähavaintoja

Tampereen kaupungin ylläpitämään uimarantojen lämpötila- ja leväpalveluun ei ollut tällä viikolla kirjattu sinilevähavaintoja. Uimavesien lämpötila on keskimäärin 18–20 astetta.Pintaveden lämpötilat ovat Virtain Kitusjärvessä, Längelmäveden Kaivannossa sekä Näsijärven Kyrönlahdessa 1,7—3,6 astetta alempia pitkäaikaiskeskiarvoon verrattuna (tilanne 2.8.2023).

Lue lisää:

Yhteyshenkilö

Pirkanmaan ELY-keskus

Ylitarkastaja Anu Peltonen, puh. 0295 036 367 anu.peltonen(at)ely-keskus.fi

Kuvateksti: Viileät säät ovat hillinneet sinilevien kasvua. Kuva: Joona Kotilainen, kuviasuomesta.fi