Julkaistu: 17.12.2020

Vesitietoa arkeen ja vapaa-aikaan – tule mukaan vesi.fi-kehittäjäksi

Vesi.fi-palvelu lanseerattiin virallisesti toukokuun 2020 lopussa. Palvelun on löytänyt tänä vuonna jo lähes 75 000 käyttäjää, ja palvelusta on saatu erinomaista palautetta.

Vesi.fi-palvelun testaamisessa on ollut mukana lähes viisisataa testikäyttäjää. Testauksista saatu palaute ja kehittämisideat ovat olleet erittäin arvokkaita. Niiden pohjalta palvelua on rakennettu vastaamaan entistäkin paremmin käyttäjien tarpeita ja toiveita. Kiitos kaikille mukana olleille!

Vesi.fi-palvelun tehtävä on varmistaa, että vesitieto on helposti kaikkien saavutettavissa ja että palvelu tuottaa erinomaisen käyttökokemuksen. Yksi etappi on saavutettu, seuraava on jo suunnitteilla. Kutsumme nyt vesitiedon käyttäjät mukaan kehittämään palvelun tietosisältöä.

Vesitieto-osion kehittäminen starttaa – ilmoittaudu mukaan

Vuoden 2021 alussa käynnistyy vesi.fi-palvelun Vesitieto-osion kehittäminen. Tavoitteena on lisätä palveluun syventävä Vesitieto-osuus ja palvella jatkossa entistäkin laajempaa vesitiedon käyttäjäjoukkoa.

Käytätkö vesitietoa vapaa-aikanasi tai huolehditko asuntosi tai mökkisi vesiasioista? Oletko opettaja tai vesialan asiantuntija? Kiinnostavatko vesistöjen käyttöön ja hoitoon liittyvät hankkeet? Mikäli tunnistit itsesi, kuulut ehdottomasti etsimäämme joukkoon.

Pääset osallistumaan kehittämistyöhön joko vastaamalla alkuvuodesta toteutettavaan kyselyyn ja/tai ilmoittautumalla työpajatyöskentelyyn. Työpajat on jaettu sen mukaan, mihin tarpeeseen palvelun käyttäjä tarvitsee vesitietoa ja kuhunkin ryhmään mahtuu mukaan 6-12 henkilöä. Työpajat kestävät noin 2,5 tuntia ja ne toteutetaan tammi-maaliskuun välisenä aikana. Kehittämiseen voi osallistua myös vastaamalla verkkokyselyyn. Vastaamiseen menee aikaa noin 20 minuuttia.

Ilmoittaudu mukaan vesi.fi-palvelun Vesitieto-osion kehittämiseen 14.1.2021 mennessä tämän linkin kautta ja valitse se ryhmä, joka parhaiten kuvaa tietotarvettasi!

Vesitietoa arkeen ja vapaa-aikaan

Vesi.fi-palvelussa on paljon hyödyllistä tietoa sekä arkeen että vapaa-aikaan. Kannattaa käydä katsomassa, mitä karttapalvelu nyt tarjoaa ja tarkistaa vaikkapa ennuste tulevista hiihtokeleistä.

Rauhallista joulun aikaa ja hyödyllisiä hetkiä vesitiedon parissa!

Tämän tiedon on tuottanut
SYKE