Julkaistu: 1.12.2020

Tämän tiedon on tuottanut Suomen ympäristökeskus

Vesi.fi sai kiitosta selväsanaisuudesta

Vesi.fi-sivusto sai kiitosmaininnan Vuoden selväsanainen 2020 -kilpailussa. Kotimaisten kielten keskuksen järjestämä kilpailu oli suunnattu virastoille tai työryhmille, jotka ovat edistäneet asiallisen, selkeän ja ymmärrettävän virkakielen käyttöä.

Vesi.fi-palvelua on alusta alkaen kehitetty sillä ajatuksella, että sivustosta tehdään selkeä ja helppokäyttöinen. Erityistä huomiota on kiinnitetty palvelun saavutettavuuteen ja tekstien ymmärrettävyyteen. Kehitystyötä on tehty tiiviissä yhteistyössä eri käyttäjäryhmien kanssa.

Vuoden selväsanainen -kilpailussa saatu kiitosmaininta osoittaa, että palvelulle asetetut tavoitteet on saavutettu. Kiitosmaininnassa todetaan: ”Sivusto on helppokäyttöinen ja sen kieli selkeää ja ymmärrettävää. Sivusto kehitettäessä on tehty ansiokasta yhteistyötä eri käyttäjäryhmien kanssa”.

Vuoden selväsanainen on alun perin Selkokeskuksen palkinto. Se on myönnetty vuodesta 1996 alkaen tahoille, jotka ovat toiminnallaan edistäneet selkokielistä tai helposti ymmärrettävää viestintää erityisryhmille. Vuodesta 2016 lähtien palkinto on jaettu joka toinen vuosi selkokielen ja joka toinen vuosi hyvän virkakielen edistäjille. Tänä vuonna vuorossa oli hyvä virkakieli.

Palkinnosta kilpaili 15 virastoa tai työryhmää. Mukana olivat muun muassa Verohallinnon ja Kelan asiointipalvelut, Oulun kaupungin Mun Oulu -media ja Koronavilkku. Kilpailun voittajaksi valikoitui aluehallintovirastojen selkeän kielen ja verkkosivu-uudistuksen työryhmät. Voittajan valitsi eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen.

– Vaikka tällä kertaa ei ylletty voittoon, niin olemme ylpeitä ja iloisia kiitosmaininnasta, toteaa Vesi.fi:n projektipäällikkö Seija Rantonen. – Tästä osaavan tiimimme on hyvä jatkaa eteenpäin.

Lisätietoa kilpailusta tämän linkin kautta.