Julkaistu: 24.11.2021

Tämän tiedon on tuottanut Suomen ympäristökeskus

Vatten.fi – Suomen kattavin vesitieto pian myös ruotsiksi! 

Vesi.fi-verkkopalvelun ruotsinkielinen versio Vatten.fi julkaistaan joulukuussa 2021. Ruotsinkielinen Vatten.fi-palvelu valmistuu kovaa vauhtia pinnan alla. Kehitystyö jatkuu myös julkaisun jälkeen. Palvelua on kovasti odotettu ja nyt tähän toiveeseen voidaan vastata.

Vatten.fi-palvelun toteutus käynnistyi keväällä 2021 vesi.fi-palvelun jatkokehityksen yhteydessä. Vatten.fi sisältää suomenkielisen palvelun tavoin ajantasainen vesitilannetiedon, karttapalvelun, vesitietopankin sekä useita kiinnostavia veden käyttöön liittyviä työkaluja. Palvelun toteutuksesta vastaa Suomen ympäristökeskus yhteistyössä Ilmatieteen laitoksen, laitosten yhteisen Tulvakeskuksen, ELY-keskusten ja muiden vesitaloustietoa tuottavien luonnonvara-alan toimijoiden kanssa.

Vesi.fi ja Vatten.fi -palveluiden rakentamisen lähtökohtia ovat käyttäjälähtöisyys ja saavutettavuus. Palvelun käännöstyön tavoitteita ovat tyylillinen yhdenmukaisuus, sisältöjen oikeellisuus ja selkokielivaatimusten täyttyminen. Käännösten laadun varmistamiseksi vatten.fi-palvelun sisältöjä on tuotettu yhdessä asiantuntijatestaajien kanssa.

”Verkkopalvelun kääntäminen toiselle kielelle on monivaiheinen prosessi. Työ vaatii tarkkuutta. Onneksi saamme toteuttaa palvelua yhdessä laadukkaan kielitoimiston ja osaavien asiantuntijoiden kanssa”, kertoo apulaissuunnittelija Vilma Hourula, joka hallinnoi verkkopalvelun käännöstyötä.

Kehitystyö jatkuu myös palvelun julkaisun jälkeen. Parhaillaan työpöydällä on aineistopankin ja asiantuntijan työpöydän rakentaminen. Otamme mielellämme palautetta ja kehitysideoita vastaan kumpaankin kieliversioon.

Lisätietoja

Seija Rantonen, projektipäällikkö
seija.rantonen@syke.fi