Julkaistu: 10.3.2022

Vesikirjeessä tietoa vesiosaamisen kehittämisestä ja viennistä

Tuoreessa Syken Vesikirjeessä kerrotaan muun muassa siitä, miten suomalaista vesiosaamista viedään Etelä-Amerikkaan sekä vesiosaamisen sekä vesialan toimijoiden osaamisen kehittämisestä kotimaassa.

Uutiskirjeestä voit lukea myös haja-asutuksen vesihuollon kehittämisestä, ja mitä eroja ja yhtäläisyyksiä on Suomen, Ruotsin ja Norjan toiminnassa. Haasteista huolimatta pohjoismainen haja-asutusalueiden jätevesihuolto on Euroopan kärkeä.

Esittelyssä on viljelijöille suunnattu uusi opas kipsin, kuidun ja rakennekalkin käyttämisestä maanparannuksessa ja vesiensuojelussa. Lisäksi kerrotaan, miten uppopuuta voidaan käyttää vesistöissä monimuotoisuuden tukena.

Kirjeeseen on koottu myös poimintoja vesialan tiedotteista, uutisista, julkaisuista ja kevään tapahtumista.

Mikä Vesikirje?

Vesikirje kokoaa noin neljästi vuodessa vesialan uutisia muun muassa hankkeista, tutkimuksesta, tapahtumista ja julkaisuista. Uutiskirje on suunnattu erityisesti vesialan asiantuntijoille, mutta siinä on mielenkiintoista sisältöä kaikille vesiaiheista kiinnostuneille.

Tilaa uutiskirje tai lue verkossa

Vesikirjeen voi tilata sähköpostiin uudelta kotisivulta, josta kaikki kirjeet ovat saatavilla myös verkkoversioina. Uutiskirje julkaistaan vain suomeksi.
Vanhat Vesikirjeet löytyvät toistaiseksi syke.fi-palvelusta.

Lisätietoja

Päätoimittaja Milla Mäenpää-Engelbredt
vesikeskuksen kehittämispäällikkö
Suomen ympäristökeskus Syke

Viestintäasiantuntija Katri Haatainen
Suomen ympäristökeskus Syke

Kuva: Sauli Jaakkola