Julkaistu: 15.10.2021

Vesikirje-uutiskirje on uudistunut

Syken toimittama ja julkaisema Vesikirje-uutiskirje ilmestyi uudistettuna 15.10.2021. Uusi ulkoasu keventää vesiin liittyvien uutisten selaamista ja lukemista. Erityisesti muutoksessa on panostettu kuviin ja visuaalisuuteen. Otamme mielellään vastaan kommentteja ja kehitysehdotuksia.

Uutiskirje kokoaa keskeisiä aiheita neljästi vuodessa muun muassa lainsäädäntötyöstä ja sen toimeenpanosta, tutkimuksesta, tapahtumista ja julkaisuista. Aiheet liittyvät pääosin sisävesiin. Kirje on tarkoitettu erityisesti vesialan asiantuntijoille ja muille kiinnostuneille.

Lokakuun Vesikirjeessä…

Lokakuun Vesikirjeessä kerrotaan esimerkiksi, kuinka paikkatieto voi auttaa rantavyöhykkeiden luontoarvojen säilyttämisessä, ja miten maatalouden fosforikuormitusta voitaisiin vähentää lantaa kierrättämällä.

Lisäksi tarjolla on artikkeli tärkeän vuosikymmeniä kestävän intensiivisen seurannan tuloksista. Ilmansaastepäästöjen vähentyminen näkyy vesistöjen toipumisena, mutta ilmastonmuutos uhkaa vesistöjä yhä enemmän.

Vesitilanteesta kiinnostuneille on tarjolla artikkeli viime kesän kuivuustilanteen kehittymisestä. Tutustu myös Syken Latvialle kehittämään vesistömallijärjestelmään, jota käytetään tulvaennusteiden laadintaan ja vesitilanneviestintään.

Menetelmistä kiinnostuneet voivat syventyä kivien pinnoilla kasvavien levien seurantamenetelmään, jota voi hyödyntää rantojen rehevyyden arvioinnissa.

Tilaa uutiskirje tai lue verkossa

Vesikirjeen voi tilata sähköpostiin uudelta kotisivulta, josta kaikki kirjeet ovat saatavilla myös verkkoversioina. Uutiskirje julkaistaan vain suomeksi.

Vanhat Vesikirjeet löytyvät toistaiseksi syke.fi-palvelusta.

Lisätietoja

Päätoimittaja Milla Mäenpää-Engelbredt, vesikeskuksen kehittämispäällikkö, Suomen ympäristökeskus Syke, etunimi.sukunimi@syke.fi

Viestintäasiantuntija Katri Haatainen, Suomen ympäristökeskus Syke, etunimi.sukunimi@syke.fi