Julkaistu: 12.11.2018
Suomalaiset kuluttivat kalaa noin 14 kiloa asukasta kohti vuonna 2017

Suomalaiset kuluttivat vuonna 2017 yhteensä 14 kiloa kalaa asukasta kohti. Kotimaista kalaa kului hieman yli neljä kiloa ja tuontikalaa lähes kymmenen kiloa. Luonnonvarakeskus on laskenut kotimaisen kalan kulutuksen fileepainona ja tuontikalan kulutuksen pääosin tuotepainona.
Kotimaisista kalalajeista eniten kulutettiin kasvatettua kirjolohta (1,2 kiloa) ja ulkomaisista lajeista kasvatettua lohta (4,0 kiloa). Tuontilohta kulutettiin edellisvuoteen verrattuna lähes 14 prosenttia enemmän.
Muikku maistui kotimaisista luonnonkaloista parhaiten ja sitä kuluikin 0,61 kiloa. Seuraavaksi eniten syötiin haukea (0,44 kiloa), ahvenia (0,41 kiloa), kuhaa (0,40 kiloa), silakkaa (0,31 kiloa) ja siikaa (0,29 kiloa).
Ulkoimaisista tuotteista eniten kulutettiin norjalaista kasvatettua lohta. Sen jälkeen eniten ulkomaiden kalatarjonnasta kului tonnikalaa, kasvatettua kirjolohta, sillisäilykkeitä sekä pakasteista seitiä, katkarapuja ja katkaraputuotteita.
Lähde:
https://www.luke.fi/fi/tilastot/kalan-kulutus/kalan-kulutus-2017