Samassa vedessä -hankkeen loppuseminaari

14
maalis
2023
Tapahtuma-aika: 14.3.2023 klo 09:00 - 12:00
Esityskielet: suomi
Järjestäjä: Suomen ympäristökeskus

Loppuseminaari: Miten maatalouden ympäristökuormitus saadaan kuriin?

Miten maatalouden ympäristökuormitus saadaan kuriin? Tervetuloa kuulemaan uusimmat tutkimustulokset ja suositukset Samassa Vedessä -hankkeen loppuseminaariin.

Missä?

Pikku-Finlandian Honka-salissa tai etäyhteyksien päässä

(Aamukahvit tarjolla klo 8:15 alkaen)

Maatalouden vesiensuojeluun on panostettu voimakkaasti, mutta ongelmaravinteen, fosforin kuormitus on pienentynyt vain vähän, eikä rannikkovesien ja järvien tila ole merkittävästi parantunut. Yksi syy epäonnistumiseen on fosforikuormituksen muodostumiseen ja hallintaan liittyvän tiedon puute. Tämä on estänyt vesiensuojelutoimien tehokkaan kohdentamisen.

Samassa Vedessä -hanke (Maatalouden ympäristökuormitus: kohti parempaa tietoperustaa ja sääntelyä) tarkasteli fosforia luonnontieteen, oikeustieteen ja taloustieteen näkökulmista. Samassa Vedessä oli Suomen Kulttuurirahaston rahoittama ja Suomen ympäristökeskuksen (Syke) vetämä nelivuotinen hanke, johon osallistui Syken lisäksi Luonnonvarakeskus Luke, Helsingin yliopiston maataloustieteiden, taloustieteen ja fysiikan osastot sekä Pyhäjärvi-instituutti.

Tilaisuudessa esitetään monitieteisen tutkimushankkeen kiinnostavimmat tulokset. Luvassa on kiinnostavia tietoiskuja tutkijoilta, sekä paneelit joissa pohditaan mitkä politiikkatoimet tukevat parhaiten vesien fosforikuormituksen hallintaa sekä miten hankkeen tuloksia voidaan hyödyntää käytännössä. Toimet ovat entistäkin tärkeämpiä, sillä ilmaston lämpeneminen tulee lisäämään vesistöihin kohdistuvaa kuormitusta.

Ilmoittaudu mukaan täällä 20.2. mennessä