Alueellinen vesitilanne

Pohjanmaa (21.11.)

Sateet nostivat Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alueen joet tulvalukemiin torstaina ja perjantaina. Vettä nousi pelloille ja metsiin useissa jokilaaksoissa, mutta rakennuksille ei tiettävästi aiheutunut vahinkoja. Jokien vedenpinnat ovat nyt pääsääntöisesti laskussa, mutta lauantain aikana länsirannikolle saapunut sadealue voi kääntää Vaasan seudun joet uudelleen nousuun.

Alueen järvet ovat pääosin tavanomaisella tasolla ja nousevat sateiden myötä. Lappajärven pinta on 15 cm ajankohdan keskimääräistä korkeammalla, samoin Pyhäjärvi.

Iijoella vedenpinnat ja virtaamat nousivat marraskuun alun sateiden myötä reilusti keskimääräisiä suuremmiksi. Ne ovat nyt olleet laskussa, mutta kuluvan viikon sateet ovat kääntäneet pinnat uudelleen nousuun. Nousu jää kuitenkin alkukuun tulvahuippua selvästi pienemmäksi. Pudasjärvi on edelleen lähes metrin, Jaurakkajärvi ja Jongunjärvi noin 60-80 cm ajankohdan keskimääräistä ylempänä. Vedenpinnat tulevat pysymään keskimääräistä korkemmalla vielä joulukuun alkuun asti. Irnijärven juoksutus on noin 32 m3/s ja Kostonjärven noin 50 m3/s.

Tämän tiedon on tuottanut
SYKE