Alueellinen vesitilanne

Keski-Suomi, Päijät-Häme ja Kymenlaakso (28.10.)

Kymijoen vesistöalueella syksyn sateet monin paikoin nostavat järvien vedenpintoja. Viime viikko oli vesistöalueella varsin runsassateinen, vaikka koko lokakuun sadesumma on vain hieman pitkän aikavälin keskimääräistä lokakuun sademääräää suurempi. Suurimpien järvien Päijänteen ja Keiteleen vedenpinnat ovat edelleen hieman keskimääräistä alempana.

Päijänteen pinta on runsaat 10 cm ajankohdan mediaanitason alapuolella. Ennusteen mukaan muutokset vedenkorkeudessa ovat marraskuussa erittäin vähäisiä. Päijänteen lähtövirtaama ja Kymijoen virtamaa ovat ajankohdan keskitasoa.

Vesistöalueen pohjoisosan suurten järvien Keiteleen, Pielavesi-Nilakan ja Konneveden pinnat ovat kääntyneet nousuun. Keitele on noin 15 cm alempana kuin keskimäärin tähän aikaan vuodesta, kun taas Pielavesi ja Konnevesi ovat 10-15 cm ajankohdan mediaanitasojen yläpuolella. Ennusteen mukaan vedenpinnat nousevat joulukuun puoliväliin mennessä 5-15 cm.

Puulan ja useimpien muiden Mäntyharjun reitin järvien vesitilanne on vuodenajalle tyypillinen. Todennäköisesti vedenpinnat tälläkin alueella hieman nousevat marraskuussa.

Tämän tiedon on tuottanut
SYKE