Alueellinen vesitilanne

Keski-Suomi, Päijät-Häme ja Kymenlaakso (27.9.)

Kymijoen vesistöalueella useimpien järvien vedenpinnat ovat pääosin lähellä ajankohdan keskimääräistä tasoa. Viimeisimmän kolmen kuukauden sadesumma alueella on ollut vuodenaikaan nähden tavaonomainen.

Päijänteen pinta on joitakin senttejä ajankohdan mediaanitason alapuolella ja hitaassa laskussa. Ennusteen mukaan vuodenajalle tyypillinen lasku jatkuu lokakuun loppupuolelle saakka. Päijänteen lähtövirtaama ja Kymijoen virtaama ovat vuodenajalle tyypillisissä lukemissa, eikä suuria muutoksia ole odotettavissa.

Vesistöalueen pohjoisosan suurista järvistä Konneveden ja Pielavesi-Nilakan pinnat ovat ajankohdan keskimääräisen tason tuntumassa. Keiteleen vedenkorkeus on runsaat 5 cm syyskuun lopun pitkän aikavälin mediaanin alapuolella. Järvien pinnankorkeudet pysynevät lokakuun lopulle asti varsin lähellä nykyisiä tasojaan. Myös Mäntyharjun reitin suurimpien järvien Puulan ja Vuohijärven vedenkorkeudet ovat vuodenajalle tyypillisiä eikä tilanteen ennusteta lähiviikkoina oleellisesti muuttuvan.

Tämän tiedon on tuottanut
SYKE