Alueellinen vesitilanne

Keski-Suomi, Päijät-Häme ja Kymenlaakso 26.5.

Kymijoen vesistössä useimpien järvien vedenpinnat ovat saavuttaneet kevään huippukorkeutensa ja kääntyneet tai kääntymässä laskuun. Päijänne jatkanee nousuaan ainakin kesäkuun puoliväliin saakka. Useimpien vesistöalueen järvien vedenpinnat ovat nousseet keskimääräisiä kevään ja alkukesän pinnankorkeuksia ylemmäksi.

Päijänteen vedenpinta on noin 10 cm ajankohdan mediaanitason yläpuolella ja nousussa. Ennusteen mukaan Päijänne nousee kesäkuun puoliväliin mennessä vielä 10-20 cm. Kymijoen virtaama on vuodenaikaan nähden tavanomainen.

Vesistöalueen pohjoisosan suurista järvistä Keitele, Konnevesi ja Pielavesi-Nilakka ovat nousseet hieman keskimääräistä kevään vedenkorkeushuippua korkeammalle ja kääntymässä laskuun. Monet alueen pienemmistä järvistä ovat ajankohtaan nähden korkealla, mutta pääsääntöisesti laskussa.

Mäntyharjun reitillä Puulan ja Vuohijärven pinnat ovat alkukesälle tyypillisillä korkeuksilla. Muutokset Puulan vedenkorkeudessa ovat lähiviikkoina ennusteen mukaan vähäisiä. Vuohijärvi on lähdössä laskuun, kuten tavallisesti tähän aikaan vuodesta.

Tämän tiedon on tuottanut
SYKE