Alueellinen vesitilanne

Kanta-Häme, Pirkanmaa ja Porin seutu 19.9.

Kokemäenjoen vesistöalueella jokien vedenpinnat ovat pääosin ajankohdan tavaomaisissa lukemissa, mutta voivat nousta lähipäivinä jälleen hieman sateiden vaikutuksesta. Järvien vedenpinnat ovat varsinkin vesistön pohjoisosissa ajankohdan tavanomaista korkeammalla loppukesän ja alkusyksyn sateiden jäljiltä.

Pirkanmaan suurien säännösteltyjen järvien pinnat ovat pääosin ajankohdan tavanomaisissa lukemissa, mutta juoksutukset ovat viime viikkoina olleet tavanomaista suurempia. Vesistöalueen pohjoisosissa järvien vedenpinnat ovat sateisten jaksojen jäljiltä ajankohdalle tavanomaista korkeammalla. Keurusselän pinta on nyt noin 65 cm, Pihlajaveden yli 70 cm, Ähtärinjärven noin 35 cm ja Parkanonjärven lähes metrin ajankohdan keskimääräistä ylempänä. Niiden pinnat pysyvät seuraavalla viikolla lähellä nykyisiä tasoja. Längelmäveden ja Hauhon reitillä järvien pinnat ovat lähellä ajankohdan keskimääräistä tasoa.

Karvianjoen vesistöalueella järvien ja jokien vedenpinnat ovat laskeneet selvästi syyskuun alun tulvahuipuistaan, mutta ovat edelleen pääosin ajankohdan tavanomaista korkeammalla. Seuraavalle viikolle ei ennusteta merkittäviä muutoksia.