Alueellinen vesitilanne

Kanta-Häme, Pirkanmaa ja Porin seutu (23.10.)

Kokemäenjoen vesistöalueen jokien virtaamat ovat sateiden vaikutuksesta kasvussa, mutta edelleen ajankohdan keskimääräisiä tai sitä vähän pienempiä. Loimijoki jatkaa nousuaan vielä viikonlopun aikana.

Pirkanmaalla suurten luonnontilaisten järvien vedenkorkeudet ovat viimein osin hienoisessa nousussa. Tarjanteen vedenkorkeus on lähes 45 cm ajankohdan keskimääräistä alempana, mutta kääntynyt nyt nousuun. Seuraavan kahden viikon aikana se nousee ennusteen mukaan 5-10 cm. Keurusselkä on tällä hetkellä 30 cm keskimääräistä alempana ja nousee ennusteen mukaan parissa viikossa 15-25 cm. Valkeakosken voimalaitoksen juoksutuksen rajoitusta on edelleen jatkettu, kun Mallasveden pinta on pysynyt vähän ohjeellisen korkeuden NN+83,64 m alapuolella. Längelmäveden reitin järvien vedenkorkeudet ovat noin 20 cm ajankohdan keskimääräistä tasoa alempana. Niiden ennustetaan nousevan parissa viikossa 5-10 cm.

Suuret säännöstellyt järvet Tampereen Pyhäjärvi, Näsijärvi, Vanajavesi ja Kyrösjärvi ovat ajankohdan tavanomaisilla tasoilla. Ne nousevat lokakuun lopussa hieman. Järvien juoksutukset ovat vielä tavanomaisia syksyn arvoja pienempiä.

Karvianjoen vesistöalueella jokien virtaamat kasvavat viime päivien sateista. Viikonloppuna sateet jäävät sääennusteiden mukaan vähiin, mutta ensi viikolla taas runsaatkin sateet ovat mahdollisia. Järvet ovat ajankohdan tavanomaisilla tasolla lukuun ottamatta vesistön pohjoisosaa, jossa Karvian Kirkkojärvi on noussut alkuviikon jälkeen puolisen metriä. Isojärven ennustetaan nousevan kuun loppuun mennessä 20-30 cm.

Tämän tiedon on tuottanut
SYKE