Alueellinen vesitilanne

Etelä- ja Lounais-Suomi (5.12.)

Lounais-Suomen jokien virtaamat ovat laskeneet viikon takaisten syksyn tulvahuippujen jälkeen. Uskelanjoki, Aurajoki, Sirppujoki ja Eurajoki nousivat marraskuun lopussa syksyn korkeimmalle tasolle lauhan ja sateisen sään vallitessa. Loppuviikolla virtaamien ennustetaan taas kasvavan perjantain ja lauantain sateiden vaikutuksesta, ensi viikon alussa taas kylmeneminen kääntänee ne laskuun. Etelärannikon jokien virtaamat ovat ajankohdan tavanomaista suurempia ja kasvavat taas loppuviikon aikana ennustetuista sateista sään lauhduttua.

Järvien vedenkorkeudet jatkavat pääosin nousua sateiden jatkuessa. Tuusulanjärven pinta on lähellä ajankohdan keskimääräistä ja pysynee myös seuraavan kahden viikon ajan lähellä nykyistä tasoa. Hiidenveden pinta on noin 15 cm ajankohdan tavanomaista ylempänä ja Lohjanjärvi lähellä tavanomaista. Ennustettujen sateiden myötä ne saattavat nousta seuraavan kahden viikon aikana vielä 10-15 cm. Luonnontilaisen Artjärven Pyhäjärven vedenkorkeus on yli 25 cm ajankohdan keskimääräistä ylempänä ja nousee ennusteen mukaan ensi viikon loppuun mennessä 20-30 cm.

Lounais-Suomessa Säkylän Pyhäjärven vedenkorkeus on noussut marraskuun alun jälkeen yli 15 cm ja juoksutus järvestä on kasvatettu nyt 7 m3/s:iin. Ennusteiden mukaan se nousee joulukuun loppuun mennessä 5-10 cm nykyisestä. Painion vedenkorkeus nousi viikossa 30 cm ja pysynee seuraavalla viikolla lähhellä nykyistä tasoa.