Vesi.fi on tutkitun vesiaiheisen tiedon lähde

Tavoitteena saavutettava verkkopalvelu

Vesi.fi-verkkopalvelun kehitystyö etenee hurjaa vauhtia. Alkuvuodesta toteutimme tällä jo julkaistulla testiversiolla käyttäjäkyselyn ja saimme erittäin paljon arvokasta palautetta sekä hyvät suuntaviivat palvelun jatkokehitykselle. Tavoitteenamme on rakentaa palvelu ,joka on kaikkien vesitietoa tarvitsevien kansalaisten saavutettavissa.

Niille, joille tämä hanke ei ole entuudestaan tuttu haluan vielä hieman taustoittaa kehitystyötä. Vesi.fi-verkkopalvelun taustalla on vahva tahtotila rakentaa kansalaisia palveleva vesitiedon kokoava verkkopalvelu. Tavoitteena on tuottaa hyödyllistä ja kaikille helposti saavutettavaa tietoa vesiasioista niin asumiseen, vapaa-aikaan kuin harrastuksiinkin.

Kehittämistä lähdettiin tekemään heti alusta asti käyttäjien kanssa julkaisemalla palvelusta testiversio. Käyttäjätestiin vastasi yli 200 kansalaista ja saimme runsaasti avoimia, eteenpäin kannustavia ja kehittäviä palautteita. Testaukset jatkuvat kehitystyön edetessä ja mukaan kutsutaan uusia käyttäjäryhmiä.

Tämän syksyn aikana toteutettavilla käyttäjätestauksilla keräämme uudet kehittämistarpeet. Tältä pohjalta teemme palveluun vielä tarvittavat muutokset. Kehittämistyön keskiössä on sivujen helppokäyttöisyys ja tiedon saavutettavuus kaikille käyttäjäkohderyhmille. Sivuston nykyinen versio ei vielä kaikilta osin täytä verkkopalvelujen saavutettavuudelle asetettuja vaatimuksia. Virallinen julkaisuajankohta vesi.fi-verkkopalvelulle on vuoden 2019 lopulla.

Kutsumme kaikki sivuilla vierailevat mukaan kehitystyöhön. Vastaa kysymyksiin ja olet mukana rakentamassa kaikkien kansalaisten omaa vesitietopalvelua. Linkki kyselyyn löytyy sivun oikeasta palkista.

Tervetuloa vesi.fi-verkkopalvelun kehittäjäksi!

Seija Rantonen
Projektipäällikkö
Vesikeskus
Suomen ympäristökeskus SYKE

Lähde: Suomen ympäristökeskus

Julkaistu: 10.6.2019

Tämän tiedon on tuottanut