Vesi.fi on tutkitun vesiaiheisen tiedon lähde

Vesi.fi-sivustoa kehitetään yhdessä palvelun käyttäjien kanssa

Vesi.fi-verkkopalvelun kehitystyö etenee hurjaa vauhtia. Alkuvuodesta toteutimme tällä jo julkaistulla testiversiolla käyttäjäkyselyn ja saimme erittäin paljon arvokasta palautetta sekä hyvät suuntaviivat palvelun jatkokehitykselle. Kaikki palautteet on käyty huolella läpi, luokiteltu ja kuvattu toteutettaviksi toimenpiteiksi.

Niille, joille tämä hanke ei ole entuudestaan tuttu haluan vielä hieman taustoittaa kehitystyötä. Vesi.fi-verkkopalvelun taustalla on vahva tahtotila rakentaa kansalaisia palveleva vesitiedon kokoava verkkopalvelu. Tavoitteena on tuottaa hyödyllistä ja helposti saavutettavaa tietoa vesiasioista niin asumiseen, vapaa-aikaan kuin harrastuksiinkin. Kehittämistä lähdettiin tekemään heti alusta asti käyttäjien kanssa julkaisemalla palvelusta testiversio. Käyttäjätestiin vastasi yli 200 kansalaista ja saimme runsaasti avoimia, eteenpäin kannustavia ja kehittäviä palautteita.

Saadun palautteen pohjalta nykyisestä jo julkaistusta vesi.fi-verkkopalvelun testiversiosta on rakennettu uusi kehitysversio testattavaksi. Uusi versio ei ole suinkaan valmis verkkopalvelu, vaan testaamista varten toteutettu testityökalu. Kannustankin teitä kaikki tutustumaan tähän ”ajatukseen” siitä, miltä vesi.fi-verkkopalvelun seuraava versio voisi näyttää sekä osallistumaan käyttäjätestiin. Lähtökohtana tulevalle palvelulle on mobiiliyhteensopivuus. Nyt rakennetussa mallissa näitä ominaisuuksia ei ole vielä toteutettu, joten suosittelenkin testaamaan palvelua tietokoneella.

Kyselyllä keräämme kehittämistarpeet ja tältä pohjalta teemme vielä tarvittavat muutokset ennen uuden version teknisen toteutuksen käynnistämistä kesän jälkeen. Varsinainen julkaisuajankohta vesi.fi-verkkopalvelulle on vuoden 2019 lopulla.

Vastaamalla kysymyksiin arvioit tehdyn kehitystyön onnistumista ja kerrot lisäkehitystarpeista vertailemalla uutta kehitysversiota nykyiseen, jo julkaistuun vesi.fi-verkkopalvelun testiversioon. Linkki testiin löytyy sivun oikeasta palkista.

Tervetuloa vesi.fi-verkkopalvelun kehittäjäksi!

Seija Rantonen
Projektipäällikkö
Vesikeskus
Suomen ympäristökeskus SYKE

Lähde: Suomen ympäristökeskus

Julkaistu: 10.6.2019

Tämän tiedon on tuottanut