Vesitilanne 5.4-8.4.2021

5 %
95 %

Viime päivien sateet ovat kasvattaneet virtaamia tai pysäyttäneet niiden pienenemisen etelä-, lounais- ja länsirannikon vesistöissä. Nousut jäävät ennusteen mukaan pääasiassa viime viikon tulvahuippuja pienemmiksi. Virtaamien ennustetaan kasvavan paikoin vielä Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan joissa, esimerkiksi Pattijoella. Ennusteen mukaan sää viilenee ja sateet heikkenevät torstaita kohti ja virtaamien ennustetaan kääntyvän laskuun.

Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa jääpadot voivat nostaa jokien vedenpintoja nopeasti esimerkiksi Kalajoella. Tulvahuiput ajoittuvat huhtikuun puoliväliin.

Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan viime viikon tulvahuiput olivat suuruudeltaan paikoin keskimääräistä suurempia. Vedenpinnat ovat edelleen korkealla, esimerkiksi Kyrönjoella ja tulvavesi on vielä paikoin alavilla pelloilla, esimerkiksi Lapuanjoella. Vesi on katkaissut tien Kyrönjoen alajuoksulla ja paikallistien Kannonkylässä. Kyrön- ja Lapuanjoen jäät kulkeutuivat viikonloppuna kohti merta aiheuttamatta suurempia ongelmia.

Etelärannikolla kevättulva oli pääasiassa keskimääräisen suuruinen ja Lounais-Suomessa tavanomaista pienempi. Nummenjoella ja Lepsämänjoella vesi on vielä pelloilla.

Päivitetty:6.4.2021

Vesitilanne

Päivitetty:6.4.2021

Merivesitilanne 6.4.2021

100 %
Merivesitulvia ei ole odotettavissa jakson aikana. Merivesi on Suomen rannikolla tavanomaisella korkeudella ja vaihtelee välillä 0…+50 cm.

Päivitetty:6.4.2021

Rankkasadetilanne 6.4.2021

100 %
Jakson aikana ei esiinny rankkasateita. Perjantaina maamme yli kulkee lumi/vesisadealue, jolloin sademäärät voivat nousta lännessä paikoin 15 mm. Seuraavien viiden vuorokauden aikana sademäärät ovat enimmäkseen 10-20 mm.

Päivitetty:6.4.2021