Vesitilanne 18.5-21.5.2021

15 %
85 %

Runsaat sateet nostavat jokien ja järvien pintoja Itä-Suomessa, Kainuussa ja Koillismaalla. Tulvavesi on katkaissut teitä Pudasjärvella, Kuusamossa sekä Karhunkierroksen Oulankajoella. Runsaimmat sateet saattavat aiheuttaa taajamatulvia Itä-Suomessa. Simojoki ja Pohjois-Pohjanmaan joet ovat kääntymässä uudelleen nousuun sateiden myötä. Jongunjärven ja Pudasjärven tulva on huipussaan viikonloppuna.

Ivalojoen nousu on kiihtynyt eilisestä. Tulva on huipussaan torstain tai perjantain aikana ja on suuruudeltaan keskimääräinen tai hieman sitä suurempi sateiden vuoksi. Kittilässä vahinkoraja saattaa ylittyä tulvan ollessa huipussaan ensi viikonloppuna. Tornionjoen tulvahuippu olisi tämän hetken ennusteiden mukaan keskimääräistä suurempana toukokuun lopussa. Kemijärveä täytetään ja Kemijoen virtaama on alajuoksulla jo keskimääräisen tulvan tasolla. Rovaniemen kohdalla tulva on huipussaan ensi viikolla ja alajuoksulla viikonloppuna.

Järvi-Suomen suurien järvien vedenpinnat ovat tyypillisiä kevätkorkeuksia ylempänä. Tiistain ja keskiviikon sateet nostavat näitä aiemmin ennustettua korkeammalle. Päijänteen vedenpinta nousee ennusteen mukaan heinäkuun alussa tulvarajana pidetyn tason NN+78,80 m tuntumaan tai hieman yli. Myös muut suuret järvet, kuten Saimaa ja Pielinen, ovat nousemassa selvästi keskimääräistä korkeammalle. Pielinen saattaa nousta kerran kymmenessä vuodessa toistuvalle tasolle. Koillismaalla Kitkajärven ennustetaan nousevan viime kesän tasoa ylemmäksi, mahdollisesti jopa korkeammalle kuin vuosikymmeniin.

Päivitetty:18.5.2021

Vesitilanne

Päivitetty:18.5.2021

Merivesitilanne 18.5.2021

100 %
Merivedenkorkeus on tavanomaisella tasolla.
Merivesitulvia ei ole odotettavissa.

Päivitetty:18.5.2021

Rankkasadetilanne 18.5.2021

20 %
80 %
Lämmintä ja kosteaa ilmaa virtaa maan itäosaan sekä Kainuuseen. Sadekuurojen yhteydessä voi kyseisellä alueella esiintyä paikallisia rankkasateita ja taajamatulvia. Suurin todennäköisyys rankkasateille on tiistai-iltana ja keskiviikkona iltapäivällä Kaakkois-Suomessa. Myös muualla maassa länsirannikkoa lukuun ottamatta sateet ovat runsaita.

Päivitetty:18.5.2021