Vesitilanne 23.5-26.5.2021

50 %
50 %

Tornionjoen vedenkorkeus jatkaa nousuaan Torniossa, mutta Pellossa pinta on laskenut yli 5 cm eilisestä. Karungin kohdalla virtaama on sunnuntaina lähes 3000 m3/s, kun keskimääräinen vuoden suurin virtaama on noin 2200 m3/s. Torniossa vedenkorkeus on varoitusrajalla ja tämän hetken ennusteen mukaan huipussaan tiistaina kerran 20 vuodessa toistuvalla tasolla.

Ounasjoen tulvahuippu Kittilässä oli eilen jääden hieman vahinkorajan alapuolelle. Sateet osuivat pahasti tulvan nousuvaiheeseen, mutta sään viileneminen ennen tulvahuippua säästi pahemmilta vahingoilta. Ivalojoki on laskenut jo selvästi perjantain keskimääräistä suuremmasta tulvahuipustaan. Viikon aikana tulleet rankkasateet ovat saaneet pohjalaismaakuntien joet nousemaan monin paikoin keskimääräistä vuoden suurinta tulvaa korkeammalle, virtaamat ovat pääosin kääntyneet laskuun. Perhonjoen virtaama on tänään huipussaan ja Kalajoella sekä Lapuanjoella vedenpinnat ovat pysyneet perjantaista alkaen samalla tasolla.

Viikon aikana tulleet rankkasateet ovat saaneet pohjalaismaakuntien joet nousemaan monin paikoin keskimääräistä vuoden suurinta tulvaa korkeammalle, virtaamat ovat pääosin kääntyneet laskuun. Perhonjoen virtaama on tänään huipussaan. Kalajoella sekä Lapuanjoella vedenpinnat ovat pysyneet perjantaista alkaen samalla tasolla.

Järvi-Suomen suurien järvien vedenpinnat nousevat tämän viikon sateista selvästi aiemmin ennustettua korkeammalle. Päijänteen vedenpinta on noussut 10 cm päähän tulvarajana pidetystä tasosta NN+78,80 m ja saattaa kesäkuun alussa nousta rajan tuntumaan. Kymijoen virtaama Kuusankoskella on yli 500 m3/s. Lappajärvi nousee ennusteen mukaan kesäkuussa viime vuoden helmikuun tulvan tasoa korkeammalle. Iijoella Pudasjärven ja Jongunjärven pinnat laskevat hitaasti tulvakorkeuksistaan.

Päivitetty:23.5.2021

Vesitilanne

Päivitetty:23.5.2021

Merivesitilanne 23.5.2021

 
 
 
100 %
Merivedenkorkeus on tavanomaisella tasolla.
Merivesitulvia ei ole odotettavissa.

Päivitetty:23.5.2021

Rankkasadetilanne 23.5.2021

 
 
 
100 %
Lapissa sää on pääosin poutaista. Maanantai-iltaan mennessä maan itäosassa sataa paikoin n. 40 mm vettä liittyen itärajaa pitkin kulkevaan sadealueeseen. Maan länsiosassa vettä saadaan seuraavan kerran keskiviikkona, kun lounaasta saapuu seuraava sadealue.

Päivitetty:23.5.2021