Vesitilanne 11.4-13.4.2021

Alue Länsirannikko

5 %
95 %

Länsirannikon jokien vedenkorkeudet ovat laskeneet hieman huhtikuun alun tulvahuipuista. Maanantaille ennustetut sateet kääntävät vedenkorkeudet uudelleen nousuun Etelä-Pohjanmaalta aina Oulun seudulle ulottuvalla alueella.

Pohjanmaan sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa jokien vedenkorkeudet voivat nousta paikoin keskimääräistä suurempiin tulvahuippuihin. Esimerkiksi Lapuanjoen vesistössä Kuortaneenjärven ennustetaan nousevan lähelle tulvarajaa ja Lapuanjoen Tampparinkoskessa vedenkorkeus voi nousta jo alkuviikosta selvästi keskimääräistä kevättulvahuippua korkeammalle.

Pohjois-Pohjanmaalla tulvahuipun ajankohta riippuu sateiden olomuodosta ja lumen sulannasta. Tämänhetkisen ennusteen mukaan vedenkorkeus voi nousta Siikajoella ja Pattijoella lähelle tulvarajaa jo ensi viikolla, mutta tulvahuippu ajoittunee seuraavalle viikolle. Kiiminkijoella keskimääräisen suuruinen tulvahuippu ajoittuu toukokuun lopulle ja Iijoella huhti-toukokuun vaihteeseen.

Viime päivien sateet ovat nostaneet myös Loimijoen vedenkorkeuden alavimmille pelloille ja huomiseksi ennustetut sateet voivat nostaa vedenkorkeutta vielä hieman lisää.

Päivitetty:11.4.2021

Vesitilanne

Päivitetty:11.4.2021

Merivesitilanne 11.4.2021

5 %
95 %
Merivesi nousee jonkin verran perjantain ja lauantain
välisenä yönä koko rannikolla, mutta ei ihan
merivesitulviksi asti.

Päivitetty:11.4.2021

Rankkasadetilanne 11.4.2021

100 %
Tanskan salmista maanantaiksi maahamme saapuva sadealue jäänee enemmän Ruotsin ja Pohjanlahden ylle, jolloin ennustetut sademäärät Pohjanmaan tienoilla jäävät maanantain ja tiistain aikana n. 10 mm tasolle (perjantaina ennuste 15-25 mm). Sade alkaa märkänä lumena, mutta muuttuu vedeksi. Kokkola-Pudasjärvi välillä ennustetut sademäärät kohoavat paikoin noin 15 mm tasolle, mutta täälläkin osa sateista tulee vetenä. Tiistain jälkeen yöpakkaset palaavat ja sää muuttuu kuivempaan suuntaan.

Päivitetty:11.4.2021