Vesitilanne 6.8-10.8.2021

100 %

Jokien ja järvien pinnat ovat pääosin keskimääräisiä kesäkorkeuksia alempana. Tästä poikkeuksena Saimaan pinta on vielä ajankohtaan nähden hieman koholla, mutta laskemassa kohti keskimääräistä. Viime viikkojen sateet eivät ole juuri näkyneet vesistöissä kuivan maaperän takia, mutta pientä nousua on tapahtunut tällä viikolla Itä-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Itä-Lapin jokien ja pienempien järvien pinnoissa. Rankimpien sateiden väistyttyä varsinkin suurien järvien vedenpinnat jatkavat vielä hidasta laskuaan lähiviikkoina.

Maan etelä- ja keskiosissa maankosteustilanne on vielä vähävetinen, vaikka viime viikkojen sateet ovatkin jo alkaneet täydentää maankosteuden vajetta. Pohjaveden pinnat ovat monin paikoin ajankohdan keskiarvojen alapuolella ja vielä pääosin laskussa koko maassa kesälle tyypilliseen tapaan. Syksyä kohden maankosteus lisääntyy, jolloin pohjavettäkin pääsee taas muodostumaan.

Päivitetty:6.8.2021

Vedenkorkeus

Päivitetty:6.8.2021

Merivesitilanne 6.8.2021

100 %
Merivedenkorkeus on tavanomaisella tasolla, eikä
merivesitulvia ole odotettavissa.

Päivitetty:6.8.2021

Rankkasadetilanne 6.8.2021

10 %
90 %
Viikonlopun aikana voimakkaimmat sateet tulevat maan eteläosassa, missä yhteenlaskettu sademäärä lauantaipäivästä maanantaipäivään on yleisesti 10-20 mm. Paikoin sade voi olla kuuroissa runsaampaa, mutta taajamatulvien mahdollisuus on pieni. Viikon alussa sää jatkuu koko maassa epävakaisena, mutta rankkasateita ei ole odotettavissa.

Päivitetty:6.8.2021